Huispedia.nl of Funda.nl?
Zoek je een woning, dan kan je natuurlijk op Funda terecht. Je kan tegenwoordig ook terecht op Huispedia. En dat levert een huizenzoeker een aantal voordelen op.
De voordelen zijn ondermeer:
- Woningaanbod dat nog niet te koop staat
- Waarderapport met inzichten die alleen makelaars hebben
- Makelaars vergelijken
- Aanbod van beschikbare huurwoningen
- Hypotheek advies
Woningaanbod dat nog niet te koop staat
Ben je nieuwsgierig naar huizen die nog niet op Funda te koop staan? Dan kan je een 11 makelaars aankoopmakelaar vragen om je te helpen bij het zoeken naar een woning. In hun database staan huizen en appartementen te koop, die nog niet op Funda staan. En zij weten welke woningen in de verkoop komen.
Op Huispedia staan woningen die zonder makelaar worden aangeboden. Je hebt dan rechtstreeks te maken met de eigenaar. In hun handige zoektool tref je ook huizen die op termijn te koop komen en huizen die alleen te koop zijn ‘als je een goed bod’ doet. En dat gaat om woningen in heel Nederland! In de regio Groot Amsterdam tref je ook al het woningaanbod van 11 Makelaars | Baerz & Co op de website van huispedia.nl.
En wil je hulp bij het zoeken naar een nieuwe woning? Maak het jezelf makkelijk en maak een gratis zoekprofiel op de website van 11 makelaars. Je ontvangt dan het woningaanbod van alle makelaars, geheel op maat naar jouw wensen. En wil je daar iets in aanpassen? Dan regel je dat allemaal makkelijk online.
Het Huispedia waarderapport met inzichten die alleen makelaars hebben
Met Huispedia kan je gratis online de waarde bepalen van elke woning in Nederland. Binnen enkele seconden krijg je de geschatte waarde van de ruim 8 miljoen andere woningen in Nederland te zien. En dat kan natuurlijk ook van je eigen huis.
Wil je het wat preciezer hebben, dan kan je ook naar de woningwaarde tool op huispedia gaan.
De uitkomst van de waardebepaling is geen taxatie. Dat kan je overlaten aan de registertaxateurs van 11 Makelaars Waterland-Amsterdam. Die is dan weer te gebruiken voor het aanvragen van een hypotheek. Daar heb je namelijk een NWWI taxatie nodig.
Tegen betaling is er op Huispedia ook een waarderapport op te vragen.
Dit waarderapport is handig bij de aankoop van een woning. Zo ontvang je in één oogopslag informatie voor het bepalen van de waarde voor elke woning in Nederland. Als opknapper of volledig gerenoveerd. Dit bevat onder andere:
- Actuele verkoopwaarde, biedadvies en laatste koopsom
- 6 belangrijkste referentiewoningen inclusief laatste koopsom (t.w.v. € 24,95)
- Kadastrale kaart met afmetingen (t.w.v. € 19,95)
- Huidige actieve aanbod en ontwikkelingen in de buurt
Deze informatie wordt slim gewonnen uit allerlei databases. Wil je dat een woning ook echt beoordeeld wordt op de bouwkundige staat, er gekeken wordt naar bestemmingsplannen en bijvoorbeeld of er juridische- of financiële addertjes onder het gras zitten? Bel dan eens met onze aankoopmakelaars op 020-2050208.
Makelaars vergelijken op Huispedia
Ook onze makelaarsorganisatie is van mening dat je makelaars met elkaar zou moeten vergelijken. Je kan makelaars vergelijken op basis van hun tarief, maar ook op veel andere manieren.
Een andere manier waarop je kan een makelaar beoordelen is op basis van hun lokale kennis en hoe groot hun netwerk is. Welke transacties heeft de makelaar gedaan? Is het kantoor sterk in de verkoop van een bepaald segment, zoals eengezinswoningen of woonboten. Hoe goed is hun juridische- en/of technische kennis? En klikt het tussen jou en de makelaar en zijn kantoor. Een goede makelaar zoeken is dus een investering in een betere opbrengst. Ook hier is het adagio dat de goedkoopste makelaar niet persé de beste opbrengst realiseren kan. En eigenlijk schelen de tarieven van makelaars onderling niet zo heel veel. Waar makelaars wel vaak een verschil in maken, is de hoeveelheid dienstverlening die zij bieden.
Nodig onze verkoopmakelaars gerust een uit voor een vrijblijvend en helder gesprek. Dan kunnen zij ook aantonen, onder andere met een handige verkoopadvies rapport, waarom wij huizen beter kunnen verkopen.
Aanbod van beschikbare huurwoningen (Huispedia vs Funda vs Pararius)
Op een aantal woningen kan je het aanbod vinden van beschikbare huurwoningen bij jou in de buurt. Op Funda.nl treft je huurwoningen die veelal via makelaars worden aangeboden. Op Pararius.nl tref je het grootste huurwoningenaanbod van Nederland en op Huispedia.nl staat een mix van huurwoningen van makelaars en van eigenaren die rechtsreeks verhuren.
De huurwoningen van 11 Makelaars tref je op zowel Funda, Pararius als op Huispedia. Maar dat is niet altijd het geval. Voor sommige huurwoningen zijn al wachtlijsten. Het is dus te adviseren om je in te schrijven voor een huurwoning bij 11 Makelaars Waterland of 11 Makelaars Amsterdam. Voor expats hebben wij een speciale dienstverlening voor de begeleiding bij het zoeken, vinden en huren van een woning in Amsterdam. Dit is inclusief het juridische contractwerk en de check-in.
Je kan ook zelf zoeken naar een woning, door je bijvoorbeeld in te schrijven op Huispedia. Je merkt dan misschien wel iets later een woning op, dan dat je het zoeken uit handen geeft aan een makelaar.
Hypotheek advies via Huispedia
Op Funda en Huispedia kan je ook algemene informatie vinden over het krijgen van hypotheekadvies. Dat is handig als je een nieuw huis koopt, of een hypotheek wil oversluiten voor een verbouwing.
De beide websites werken samen met maar 1 hypotheekaanbieder: de ING bank. Je kan dus met de ING bank in contact komen voor een eerste hypotheekadvies.
Toch lijkt het logischer om ook de verschillende banken met elkaar te vergelijken. Net zoals je ook makelaars met elkaar kan vergelijken. Het kan een heel uitzoekwerk zijn om met allerlei banken te praten. Maar uiteindelijk is het aangaan van een hypotheek een van de grootste financiële beslissingen in het leven van vele mensen.
Je kan ook kiezen om met een onafhankelijke hypotheekadviseur te praten, zoals Hypotheekvisie of Trivium in Amsterdam. Zij zijn expert op het gebied van hypotheken voor je nieuwe huis.
Verder zijn zij gespecialiseerd in ondernemershypotheken en bieden zij maatwerk voor een passende vastgoedfinanciering. Bijvoorbeeld als je een woning als belegging wil kopen voor de verhuur.
De gang van een eerste hypotheek advies, het ondertekenen van de hypotheekofferte, tot aan de hypotheekakte bij de notaris is werk voor een specialist. En vaak komen de registertaxateurs van 11 Makelaars Amsterdam er ook aan te pas. Zij maken weer taxatierapporten die erkend zijn door banken, zoals de ING.
Contactformulier
Laat uw gegevens hier achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.